گذار - درد را باید گفت ...

وبلاگ شخصی مهندس حامد محقق

گذار - درد را باید گفت ...

وبلاگ شخصی مهندس حامد محقق

مقـاله –ما گریه را می خندیم! ، آرش راهبر

¤مقـاله –ما گریه را می خندیم!

?آرش راهبر

ایراد احتمالا از ماست، مایی که نمی‌دانیم بخندیم یا بگرییم؟ اینکه کاروان ورزشی ایران به اولین مدال خود رسیده فی‌نفسه نکته خوشحال‌کننده‌ای است اما ذوق و شوق زایدالوصفی که به خاطر این برنز در تلویزیون و صدالبته دستگاه ورزش به راه افتاده ناخودآگاه ما را به فکر فرو می‌برد. ظاهر امر این است که ما اولین مدال را گرفته‌ایم و باید کرور کرور شکر به‌جای بیاوریم و دست همدیگر را بفشاریم اما در باطن ندایی به ما نهیب می‌زند. ما تازه همسایه و همنشین کشور فقیر و بی‌مال و منال و گرسنه‌ای مثل توگو شده‌ایم. باز هم خدا پدر و مادر مراد محمدی و اهالی کشتی را بیامرزد که ما را برد جزء مدال‌بگیرها وگرنه هنوز باید بین صد و خرده‌ای کشور بی‌مدال قنبرک می‌زدیم و افسوس می‌خوردیم.

ادامه مطلب ...

مقـاله – ژنرالی که بی سرباز ماند ، سارا معصومی

¤مقـاله – ژنرالی که بی سرباز ماند

?سارا معصومی

 می‌گویند پیروزی فرزند هزار مادر است و شکست طفل یتیم. روزهای خوب پرویز مشرف رئیس‌جمهوری پاکستان پس از تحمل یک سال حفظ قدرت با چنگ و دندان به پایان رسید. قریب به یک دهه پیش بود در سال 1999 میلادی که پرویز مشرف در کودتایی آرام و بی‌خونریزی ، رقیب امروز خود نوازشریف را از قدرت خلع و خود بر کرسی او تکیه زد. مشرف ، نواز شریف را با عنوان نخست‌وزیر پایین کشیده و دو سال بعد پس از برگزاری همه‌پرسی کم و بیش نمایشی ، خود را رئیس‌جمهور پاکستان خواند. تک به تک حرکات ژنرال از همان ابتدا رنگ و بوی دیکتاتوری داشت؛ دیکتاتوری نظامی که همه چیز را به زور آموخته است. انتخابات را تنها با این توجیه برگزار می‌کرد که زبان انتقاد مخالفان داخلی و خارجی را ببندد. 9 سال با آنکه عنوان رئیس‌جمهور را در چنته دارد با یونیفورم نظامی در محافل دیپلماتیک حاضر شد. کماندویی که با شرکت در جنگ سال 1965 علیه هندی‌ها، وطن‌پرستی خود را به اثبات رسانده و مدال شجاعت دریافت کرده بود.

ادامه مطلب ...

ناکامی و توجیه ناکارآمدی ...

مسئول ناکامی و آبرو ریزی در المپیک کیست؟ امان از بی مدیریتی ...

 

متاسفانه رضا زاده را هم ، دیگرنداریم...

مقـاله – انتخابات ریاست جمهوری دهم و ائتلاف ، سید مرتضی مبلغ

¤مقـاله –  انتخابات ریاست جمهوری دهم و ائتلاف

?سید مرتضی مبلغ

 ائتلاف‌ها ی سیاسی اصولا بین احزاب و گروههای سیاسی رسمی و نشانه‌داری انجام می‌پذیرد که وزن و جایگاه آن‌ها در معادلات سیاسی روشن و قابل اندازه‌گیری است. ائتلاف بین افراد یا گروههایی که برای همه یا برخی از آنان تعریف روشن و قابل احصاء از میزان اثرگذاری در روندهای سیاسی نیست ، فاقد معنی و امکان است. زیرا ائتلاف عبارتست از اجماع تعدادی گروههای سیاسی بر سر اهداف یا هدف مشخصی که بر اساس آن از یک سو سهم هر گروه از میزان فعالیت برای رسیدن به هدف، و از سوی دیگر سهم آن از منافع و دستاوردهای حاصل از پیروزی احتمالی تعیین می‌شود. این سهم‌بندی نیز بر اساس توان مالی ، ابزاری و تشکیلاتی هر گروه و میزان اثرگذاری آن بر افکار عمومی و فرایندهای سیاسی است. مهمترین شاخص برای تعیین وزن و جایگاه هر حزب و گروه سیاسی ، میزان آراء و نهایتا تعداد نمایندگانی است که به مجلس می‌فرستد.

ادامه مطلب ...

مقـاله - اهمیت و جایگاه پرسش در میان جوامع ، حامد محقق

¤مقـاله -  اهمیت و جایگاه پرسش در میان جوامع

 ? حامد محقق

مقوله «پرسش » به خصوص در دنیای بهم پیوسته امروز، امری حیاتی است. «پرسش » یک امر تکوینی است که در ذهن هر کسی ایجاد می گردد، بطوری که طرح سئوال مایه آرامش تلقی می گردد. آغاز تفکر و اندیشه با پرسش شروع می شود چرا که فکر چیزی نیست بجز حرکت از مبدا پرسش و رسیدن به مقصد پاسخ.پرسش از وجود چیزی، پرسش از هستی چیزی، پرسش  از چیستی چیزی و پرسش  از چرایی چیزی، جوهر حقیقی و محرک اصلی شروع حرکت سیستماتیک فکر می باشند. مبرهن است که دنیای کنونی دیگر آن دنیایی نیست که بتوانیم میان جامعه خود و جوامع دیگرحصارکشیده و خور را ایزوله کنیم. روز به روز هم، ایجاد روابط آسانتر می گردد و دیوارها فرو می ریزد، لذا بایستی این نکته را مد نظر قرار داد که در چنین فضای پیچیده رو به رشد جهانی که شاهد تحولات مختلفی در صحنه گیتی هستیم، بیشک اقتدار هر جامعه ای در گرو تعداد و تنوع پرسش هایی است که از دنیای شگفت انگیز مجهولات و ناشناخته ها مطرح می کنند و همزمان با آن و در مرتبه ای بالاتر برای یافتن پاسخ هایی مبتنی بر علم و منطق تلاش می کنند.

ادامه مطلب ...

مقـاله – عدالت ، برنامه عملیاتی ، علی مزروعی

¤مقـاله – عدالت ، برنامه عملیاتی

 ?  علی مزروعی

«عدالت » فضیلت اولیه و بنیادی جهان و انسان است و هیچ واژه ای دیگر را را در قاموس بشری نمی توان پیدا کرد که همچون این واژه طنین انداز و جاذب باشد . ما اگر انسانها را در دروازه تاریخ بشری قرار دهیم این انسانها با هرگرایش فکری و نژادی و... چون هیچیک از آنها به جایگاه خود در آینده وقوف ندارد و نمی داند به لحاظ موقعیت های منزلتی ، ثروت ، قدرت و... در کجا قرار می گیرد در پاسخ به این سئوال که چه نظام سیاسی و اجتماعی را خواستارید؟ همه یک پاسخ می دهند : نظام مبتنی بر «عدالت » و انصاف . چرا؟ چون تنها در سایه یک چنین نظامی است که همه انسانها می توانند اطمینان داشته باشند که به آنچه استحقاق دارند می رسند ( به هر انکس هرآنچه ذیحق است داده می شود) و همه امور و اشخاص در جای مناسب خودشان قرار می گیرند و چهره خشن ظلم و ستم و بیدادگری و استبداد و... از جامعه رخت می بندد .

ادامه مطلب ...

مقـاله – یارانه نقدی و خانواده ایرانی ، علی دادپی

¤مقـاله –  یارانه نقدی و خانواده ایرانی

 ?  علی دادپی

 بسیاری از منتقدان یارانه و قیمتگذاری دولتی ، از آنجمله نگارنده ،  بر این باورند که این اقدامات با ایجاد اخلال در مکانیسم بازار باعث می شود تا بازار به تعادل نرسد و مصرف کنندگان نه بر اساس قیمت واقعی منابع و کالاها بلکه بر اساس قیمت  نامی آنها تابع مطلوبیت خود را حداکثر سازند. تقاضای خانوارها در چنین شرایطی بر اساس قیمت واقعی نمی باشد و هزینه حاشیه ای واقعی را در نظر نمی گیرد. از سوی دیگر دخالت دولت در بازار بقای صنایع و سودآوری بنگاهها را وابسته به بخشنامه های دولتی می کند که می توانند یک شبه قوانین بازی و واقعیتهای بازار را تغییر دهند. تولیدکننده ای که مجبور به فروش کالای خود به بهایی کمتر از بهای تعادلی بازار است، به رقابت در کیفیت نمی پردازد و سودآوری او در گرو نوآوریهایش نیست. اینها گفته شد تا خواننده گرامی بداند که نگارنده سیستم فعلی را نه مفید می داند و نه کارا. گرچه هنوز جزئیات اجرا و چگونگی پرداخت یارانه به خانوارها به صورت مستقیم مشخص نیست ، اما همانند بسیاری دیگر نگارنده اعلام این سیاست را بعنوان پذیرفتن ناکارایی سیستم فعلی از سوی سیاستمداران به فال نیک می گیرد. با اینحال به نظر می رسد بحث تا کنون بیشتر بر تاثیرات کلان و نحوه اجرای این طرح و انگیزه های مشوق  آن متمرکز بوده است تا بر خانوارها.

ادامه مطلب ...

مقاله – سمت و سوی تصمیمات آینده برای اقتصاد ایران ،علی میرزاخانی

¤مقـاله –   سمت و سوی تصمیمات آینده برای اقتصاد ایران

 ?  علی میرزا خـانی

 ²از فرصت تصمیم‌سازی دولت نهم برای اقتصاد ایران یک سال دیگر باقیمانده است، اما با تحولات دو هفته اخیر، به نظر می‌رسد... سمت‌و‌سوی تصمیمات اقتصادی یک سال آینده کاملا متفاوت از سه سال گذشته خواهد بود؛  مگر اینکه رییس دولت به تغییرات دیگری در کابینه بیندیشد که انجام چنین تغییراتی ظاهرا با محدودیت‌های فراوانی مواجه است. مرور تحولات سریع اخیر نشان می‌دهد که اولا در دو هفته گذشته سرانجام مقاومت رییس‌کل بانک مرکزی در برابر اصرار غیرکارشناسی برای کاهش بیشتر نرخ بهره - که حتی در وضعیت فعلی نیز بحران‌آفرین است – به بار نشست و نرخ بهره‌ای متفاوت از ابلاغیه معاون اول نهایی شد. ثانیا کاهش دستوری نرخ ارز که ظاهرا به صورت جدی در دستور کار قرار گرفته بود و می‌توانست به عنوان اشتباهی پرهزینه پیامدهای خطرآفرینی برای اقتصاد ایران به همراه داشته باشد، کاملا از دستور کار خارج شد و بالاخره مهم‌ترین تحول این بود که طرح تقویت تفکر اقتصاد دستوری که پس از برکناری دانش‌جعفری، وزارت اقتصاد را هدف قرار داده بود با ناکامی مواجه شد و جانشین دانش‌جعفری نه متفاوت با او که اتفاقا مشابه با خط فکری او انتخاب شد. تا حدی که خود دانش جعفری با همراهی او در جمع بخش خصوصی برای رای‌آوری او تلاش کرد.

ادامه مطلب ...

مقـاله – محدود و پاسخگو کردن قدرت* ، سعید حجاریان

¤مقـاله –    محدود و پاسخگو کردن قدرت*

 ?  سعید حجاریان  

  برگزاری دوازدهمین کنگره سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ایران را به دوستانم در این سازمان تبریک می گویم. امیدوارم این کنگره به تمامی اهداف پیش بینی شده خود دست یابد و به سهم خود عاملی باشد برای تحکیم فرآیند تحزب در کشور ما. همچنین مراتب خوشنودی خود را از اینکه توانستم در افتتاحیه کنگره دوازدهم سازمان ، دقایقی را با حضار محترم سخن بگویم ، اعلام داشته از مسئولین و برگزارکنندگان تشکر می کنم. از آنجا که در قطعنامه ها ی کنگره های پیاپی سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ایران ، از " محدود و پاسخگو کردن قدرت" به عنوان هدف راهبردی یاد شده است ، بر آن شدم در این مجال کوتاه ، دیدگاههای خود را در این خصوص به استحضار حضار محترم برسانم. اساساً آنچه که از سیاست ورزی مراد می شود، "محدود و پاسخگو کردن قدرت" است. البته این کاری بسیار شاق و طاقت فرساست.

ادامه مطلب ...

محکومیت اعمال مزدوران حراست دانشگاه تبریز

اعتراض شدید انجمن اسلامی دانشگاه تبریز به یورش حراست دانشگاه به دفاتر این انجمن

ملت شریف و نجیب ایران

دانشگاه های کشور روزهای سختی را می گذرانند، کمتر روزی است که کمیته های انضباطی بیکار نشسته باشند. سهم دانشجویان از حاکمان مهرورز، توبیخ، تعلیق، اخراج و زندان است و اشک چشمان پدران و مادران، هدیه دولت عدالت ورز است. خرده نجوایی از آزادی و حق طلبی سرکوب می گردد و تشکل های مستقل دانشجویی با شلاق های مهرورزانه نواخته می شوند تا مبادا در این روزگار به اندیشیدن خطر کنند. آزادیخواهان را اشتلم می کنند و در رسم عاشق کشی و شیوه شهرآشوبی استاد تمام عیار گشته اند و به نام خدای لطیف و دین حنیف جلوه ها می فروشند و عشوه ها می خرند و تملق ها می کنند و ملق ها می زنند. تازیانه تهدید به دست گرفته اند و دانش و دادگری را به سخره گرفته اند و آبروی ملک و ملت برده اند و با تکیه بر ذوق و رای نافرهیخته خویش، عالمان را رام خویش می خواهند و به حق است که دانشگاه را قربان گاه بخوانیم. این صدای دانشجویان آزادیخواه دانشگاه تبریز است که زخم ها بر پیکر دارد. هنوز زخم 20 تیر 78 دانشگاه تبریزالتیام نیافته است که در گرمای تابستان آنان که بر شتر چموش قدرت سوارند و در میدان سیاست دواسبه می تازند و از نردبان مقدسات و اعتقادات مردم بالا می روند و گرد آسیاب ریاست می چرخند و از پل دین می گذرند تا به دنیا برسند، فاجعه ها آفریدند و داغی آتشین بر جان های ما نهادند و  قوم آدمخوار و چماق به دوش و شعبان بی مخ های زمانه ننگ دانشگاه تبریز را خلق کردند و با تهاجم با حیوانی مرتع دانشگاه را چریدندو با تعرضات شنیع پرده ناموس فرهنگ و علم را دریدند.

ادامه مطلب ...

روز خبرنگار مبارک.

فرا رسیدن روز خبرنگار ، روز آگاهی بخشی و اطلاع رسانی ،بر تمامی اصحاب رسانه های دیداری و نوشتاری مبارک.

مقـاله – گذار به کدام سو ، سهراب رزاقی

¤مقـاله –   گذار به کدام سو

 ?  سهراب رزاقی

 ² جامعه مدنی در عصر جدید کانون مقاومت ، تحدید قدرت سیاسی و عرصه قدرت‌یابی شهروندان است. جامعه مدنی مرکز بروز خلاقیت‌ها ، ابتکارات جدید اجتماعی، مدرسه آموزش و تمرین دموکراسی ، تساهل ، مدارا ، شهامت و اخلاق مدنی است. جامعه مدنی کانون تولید ، انباشت سرمایه اجتماعی و عرصه آزادی ، رهایی و برابری است. جامعه مدنی در فرآیند جدید توسعه و دموکراتیک‌سازی به دلیل برخورداری از قابلیت‌هایی چون: نمایندگی گروه‌های اجتماعی، ارتباط نزدیک‌تر و گسترده‌تر با جوامع محلی ، مفصل‌بندی و پیگیری مطالبات آنان، منعکس کردن صدای مردم و گروه‌های به حاشیه رانده‌شده ، فراهم ساختن ابزارها و فرصت‌های لازم برای ارائه و بیان دیدگاه‌های شهروندان، قدرتمند ساختن شهروندان برای پیکار و تغییر سیاست‌های عمومی و... از سایر بازیگران توسعه (دولت و بخش خصوصی) متمایز می‌شوند. در پارادایم جدید توسعه ، جامعه مدنی‌سازی جایگزین دولت- ملت‌سازی شده است و جامعه مدنی تلاش می‌کند، الگوی جدیدی از کارآیی و کارآمدی، پاسخگویی ، شفافیت ، نهادینه ساختن تنوع و تکثر و نظم انجمنی در جامعه ارائه دهد.

ادامه مطلب ...

شادباش ...

فرا رسیدن 4 شعبان سالروز فرخنده میلاد پرچمدار جاویدان حماسه کربلاء ،  حضرت ابوالفضل العباس (ع) مبارک باد.

مقاله – یا ابوالفضـل العباس... ، حامد محقق

 Eبه بهانه سالروز  ولادت حضرت  ابوالفضل (ع)

¤ مقاله –  یا ابوالفضـل العباس...

? حامد محقق

 انسان بودن یعنی شجاعت داشتن ، غیرت داشتن. یعنی به انسانیّت اعتقاد داشتن و یعنی عشق ورزیدن. در طول تاریخ بشریّت انسانهای انگشت شمار و تاثیر گذار آمده اند و رفته اند ولی در این میان ابوالفضل العباس چون ستاره ای درخشان و مُشَعْشَع ، تلالویی دیگر دارد ؛ چرا که بی شک عباس و ابوالفضل از مقدّس ترین گلواژه های بشریت در طول تاریخ مکانی و زمانی هستند. شخصیت بی نظیری که انسانیّت را ، مردانگی را ، فرزانگی را ، سرافرازی را و دیگر خواهی را به بهترین وجه در مدرسه اراده نشان داد و یاد داد که عشق ، وسیله رسیدن به یزدان و گوهری کیمیا و گرانبهاست اگر با پاکی و خلوص همراه باشد.

ادامه مطلب ...

مقـاله – ترس اصولگرایان از اجماع اصلاح طلبان ، کیان راد

¤مقـاله –  ترس اصولگرایان از اجماع اصلاح طلبان

 ? کیان راد

 این روزها بیش از هر زمان دیگری در محافل سیاسی، سخن از آمدن یا نیامدن سید محمد خاتمی به عرصه انتخابات ریاست جمهوری است. هر چند هنوز 10 ماه به برگزاری انتخابات دهم باقی مانده اما در ایران رسم بر آن است که از مدت ها پیش از برگزاری انتخابات، شاهد طرح اسامی مختلف به عنوان کاندیدای انتخابات و گمانه زنی های گوناگون باشیم. در این میان سید محمد خاتمی از جایگاه برجسته ای برخوردار است. چرا که او پس از برگزاری انتخابات نهم و پایان دوران ریاست جمهوری خود، از حضور در مناصب حکومتی خودداری کرد و به همین دلیل اندک اندک از تریبون های رسمی و به ویژه صدا و سیما به حاشیه رانده شد. شاید آن زمان کمتر کسی تصور می کرد که دوباره شاهد بازگشت خاتمی به عرصه سیاست آن هم در قالب یک رئیس جمهور باشیم. اما وضعیتی که طی سه سال اخیر شاهد بودیم، گمانه ها را برای بازگشت خاتمی به عرصه انتخابات ریاست جمهوری تقویت کرده است. چرا که او از معدود چهره های اصلا ح طلب است که توان ایجاد اجماع بین اصلا ح طلبان را دارد و حضور او در عرصه می تواند تا حد زیادی پیروزی اصلا ح طلبان را تضمین کند.

ادامه مطلب ...

جاودان باد انقلاب مردم سالاری ...

فرا رسیدن 14 مرداد سالروز انقلاب مشروطیت که در آن با قهرمانی های بی بدیل ملت آذربایجان ، برای اولین بار طلیعه مردم سالاری و قانونمندی در فضای کشور طلوع کرد ، جاودان باد.

مقـاله – دانستن ، حق مردم است. ، حامد محقق

¤ مقـاله –  دانستن ، حق مردم است.

? حامد محقق

 بی شک یکی از مظاهر مدرنیته که سر و صدای زیادی بر پا کرده بوجود آمدن فضاهای مجازی با قابلیت اثرگزاری شگرف در افکار عمومی ، فراتر از مرزهای جغرافیایی می باشند. « اینترنت » را باید شروع این فرآیند جهانی به حساب آورد. پروسه ای که با ایجاد « سایتها » و « وبلاگهای » با دامنه گسترده ، بیش از پیش تداوم یافت و هر کسی به فراخور دغدغه ، نگرش و دیدگاه خود نسبت به مسائل گوناگون مختلف سیاسی ، فرهنگی ، اجتماعی ، اقتصادی و نیز علاقه به  بسیاری موضوعات ، از مثبت بی نهایت تا منفی بی نهایت ، قدم در این وادی گذاشت. سایت ها و وبلاگهایی که در عرض چند سال ، رشدی قارچ گونه داشته اند و همچنان نیز با قدرت به پیش می تازند. اما همیشه این سوال ، ذهن را به خود مشغول داشته است که هدف از ایجاد چنین امکاناتی چه می تواند باشد؟ آیا قرار است که در این فضاها نیز همچنان به کپی برداریهای ناشیانه و تقلید های تصنعی خود ادامه دهیم ؟ یا می خواهیم طرحی نو با خلاقیت های بدیع در اندازیم؟ هر چند سوالات متعدد متنوع دراین زمینه مطرح است ولی در نهایت این پرسش های اساسی و بنیادین مطرح می شود که :

ادامه مطلب ...

مقـاله – ‌تغییر وزیران : پویایی یا بیماری؟ ، علیرضا علوی تبـار

¤مقـاله –  ‌تغییر وزیران : پویایی یا بیماری؟

 ? علیرضا علوی تبـار

² دولت نهم در زمینه تغییر وزرا بسیار فعال عمل کرده است! اما مانند سایر زمینه‌ها تلاش‌های دولت در این زمینه نیز ابهام آفریده و پرسش ایجاد کرده است! بعد از هر تغییری این پرسش مطرح می‌شود که این تغییر با چه انگیزه‌ای صورت گرفته و علامت و نشانه چیست؟ تغییر دولتمردان واقعه عجیبی نیست، مهم انگیزه آن و در مرحله بعد پیامد آن است. چون راهی برای فهم آنچه در ذهن و درون دولت نهم می‌گذرد نداریم به ناگزیر برای تحلیل انگیزه تغییر در وزرا باید به طرح احتمالات و بررسی هر کدام بپردازیم. با توجه به تجربه می‌توان برای تغییر وزرا چند دلیل طرح کرد:

Œتغییر ترکیب حاکمیت. انتخاب وزرا به‌طور معمول تحت‌تاثیر نیروهای مختلفی که بر ریاست دولت وارد می‌شود قرار دارد. به ویژه در حکومت‌هایی که مبتنی بر نظام‌های حزبی استقرار یافته‌ای نیستند جریان‌های مختلف می‌کوشند تا نمایندگان خویش را به درون دولت رانده و به این ترتیب سهم خود را از قدرت دریافت نمایند. هر ترکیبی از کابینه علاوه بر دلالت‌های دیگری که دارد بر ترکیب خاصی از بناها در درون حاکمیت نیز دلالت می‌کند. با تغییر این ترکیب، ترکیب کابینه نیز می‌تواند تغییر کند و از سهم ‌برخی جناح‌ها کاسته و بر سهم برخی دیگر افزوده شود. طی ماه‌های اخیر اگر چه ترکیب مجلس به ضرر جناح راست افراطی و به نفع جناح راست محافظه‌کار تغییر کرده است اما غلبه گرایش راست افراطی در آن از میان نرفته است و این غلبه تنها تضعیف شده است. اما در درون قوه اجرایی به نظر می‌رسد که این ترکیب دائما به نفع گرایش راست افراطی در حال دگرگونی بوده و به تدریج نمایندگان راست محافظه‌کار از هیات دولت رانده می‌شوند. این تحول را در سطوح پایین‌تر قوه مجریه نیز می‌توان مشاهده کرد.

ادامه مطلب ...

محکومیت ...

هجوم بی شرمانه و خفّت بار عده ای از افراد معلوم الحال  دانشگاه تبریز به دفاتر انجمن اسلامی دانشجویان دانشکده های دانشگاه تبریز در صبح جمعه مورخ 11 تیرماه و تخلیه کامل کلیه اموال متعلق به انجمن اسلامی بشدت محکوم می گردد. عملی که بار دیگر اوج فضاحت و زبونی عناصر ضعیف النفس را به بهترین وجه به نمایش گذاشت. کسانی که تا دیروزاسم انجمن اسلامی دانشگاه تبریز لرزه بر اندامشان می انداخت امروز ، برای خود شیرینی نزد اربابانشان هر کاری انجام می دهند.  به امید درس گرفتن از تاریخ و نیز شفای عاجل این بیماران ...

مقاله –« دولت یومیه » و نهاد ناآرام جامعـه ، احمد پور نجاتی

 

¤مقاله –« دولت یومیه » و نهاد ناآرام جامعـه  

 

 ? احمد پور نجاتی

 

 

² التهاب ، ابهام ، بلاتکلیفی و احتمال تغییر ناگهانی در وضعیت همه چیز ، از سیاست‌ها و برنامه‌ها گرفته تا مسوولان و متصدیان ، این بختک « احساس بی‌ثباتی » است که این روزها حتی تا اندرون خانه‌ها ، بر یکا‌یک نیازهای اولیه زندگی ایرانیان ، از خوراکی و پوشاکی و مسکن و سوخت و آب و برق گرفته تا کتاب و سینما و نوع پوشش و وبلاگ و استاد دانشگاه و غیره سایه افکنده است! آیا این گونه پریشانی و سردرگمی و روان سراسر اضطراب و دلواپسی نسبت به فردا ، در هیچ جامعه‌ای راه به رشد و توسعه و رونق و فردای بهتر خواهد برد؟! می‌گویند ـ و گاه آمرانه و تلخ ـ که چرا همواره از نابسامانی‌ها و کم‌و‌کاستی‌ها گلایه می‌کنید؟ چرا سیاه‌نمایی! و بزرگنمایی مشکلات مردم را همچون ابزار سیاسی برای شکست رقیب مورد استفاده قرار می‌دهید؟! شگفتا! که گویی در این سرزمین ، در کنار مردمانی که هر روز بیش از پیش در چنبره مشکلات دامن‌گستر دست و پا می‌زنند ، زندگی نمی‌کنند!

 

 

ادامه مطلب ...